Beer

The Italian Job Brewery

Vi är en italiensk familj som också är stolta sydafrikaner. Vi ville att vårt bryggerinamn skulle knyta till våra rötter, men också att understryka att vår öl produceras lokalt och i verklig hantverksstil. Namnet The Italian Job Brewery dryftades över en familjemiddag där vi brainstormade idéer om hur man ska göra ett öl i Sydafrika som fortfarande kände sig kopplad till vårt italienska arv, något vi är mycket stolta över. Italian Job Brewery är en ordlek. Det är en kommentar till det faktum att detta är ett öl som produceras av en italiensk familj för sydafrikaner. Därför kallas vi Italian Job (italienska jobbet). Vi inser att vissa kanske omedelbart kan tänka på filmreferensen till The Italian Job. Det här är inte vår avsikt, men om vi var tvungna att välja föredrar vi defi nitivt den ursprungliga filmen med Michael Caine, och det gör inte ont att filmen äger rum i vår familjs hemstad Torino. Så kanske det bara är ett roligt sammanträffande, och ett sätt att bryta isen.

Vårt utbud av öl heter Le Grande Cinque. Det betyder ”de stora fem” på italienska och är en lekfull referens till Big 5 i Sydafrika (vi vet alla vad de är, eller hur?), men i stället valde vi de 5 ord vi lever efter. Vår familj tror på hårt arbete och relationer, men vi tror också på att ha roligt. Idén om de fem orden att leva efter är en lång historia vi delar med oss av med familj och vänner, och dessa ord kanske får dig att tänka medan du njuter av våra öl.

Star Beer

Från att vara den första öl som någonsin bryggdes i Nigeria till att växa till att bli Nigerias fråmsta ölmärke, har Star bidragit mest till att utveckla Nigerias ölmarknad än något annat märke. Star har varit närvarande i hela Nigerias historia och Star kommer fortfarande vara med under de kommande åren.

St. Francis Brewing Company

St. Francis Brewery & Restaurant har serverat himmelsk mat och syndigt god öl till St Francis och Milwaukee sedan april 2009. Bryggmästare Scott Hettig skapar traditionella brews med nya säsongsbetonade och cask-konditionerade öl att prova varje månad. Restaurangens fatöl bryggs på plats med möjlighet att köpa eller fylla på ”half gallon growlers”.

King Chakra

Garisober Singh Gill etablerade varumärket Chakra öl 2006 som första varumärket från Punjabi på den internationella marknaden.

Som en Punjabi var hans vision att skapa ett varumärke som skulle öka förekomsten av öl och vin med Punjabi-identitet i den globala dryckesindustrin. Med sin erfarenhet och ett positivt rykte inom Import / Export-verksamheten sedan 1990 kunde han förverkliga sin dröm. Detta kombinerat med sin förståelse för västerländsk kultur och internationell marknad gjorde Chakra till en unik produkt.

Chakra Brands siktar på att ge dig en underbar och helt unik upplevelse av att fira ditt speciella ögonblick på ett Punjabiskt sätt. Varumärket Chakra har gett en perfekt dryck som kompletterar den indiska maten för ägare av Punjabisk / Indisk Catering, Kiosker, Barer, Nattklubbar och Restauranger över hela världen.

Chakra öl distribueras för närvarande i Belgien, Kanada, Tjeckien, Danmark, Frankrike, Finland, Holland, Indien, Japan, Norge, Portugal, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA. På grund av den snabba tillväxten av Chakras varumärke söker vi distributörer i andra territorier.

Houblonde SPRL

Houblonde är resultatet av ett möte mellan en advokat, en ingenjör och en marknadsförare. Tillsammans gick de ihop med sina färdigheter för att utveckla ölen Houblonde.

Med övertygelsen att det var möjligt att optimera varje ingrediens i öl utan kompromisser, används det bästa på alla nivåer: rent och dynamiserat vatten, färsk jäst, ekologiska spannmål, ett vilt blomelixir från bergen och en god dos av passion. Resultatet? En innovativ och biodynamisk hantverksöl för de mest krävande ölkännarna.

Gulder

Gulder Lager, ett premierat märke från Nigerian Breweries Plc sortiment, har utökat sin marknadspenetration med avtäckandet av sitt nya utseende. Avtäckandet var en kulmination av flera veckor av sociala mediakampanjer som höll konsumenterna gissande i veckor.

Sedan dess första lansering år 1970 som Nigerias första lager öl förpackad i en brun flaska (varumärkt för att skilja sig från alla andra ölmärken på marknaden), har Gulder brassat på det innovativa spåret och uppnått många milstolpar i processen.

Guinness Nigeria

Guinness Nigeria, ett dotterbolag till Diageo Plc i Storbrittanien, införlivades 1962 med byggandet av ett bryggeri i Ikeja, i hjärtat av Lagos. Bryggeriet var den första Guinness-verksamheten utanför Irland och Storbritannien. Med tiden har andra bryggerier öppnats – Benin City bryggeri 1973 och Ogba bryggeri 1963.

ANTBREW

Familjen Antman presenterar sin egen brygd, Antbrew, som startades våren 2018 för att lätta på pappas starka törst efter en egen öl för familjen. Länge hade han arbetat för andra öl men aldrig för sin egen. En aprildag i köket brast det, och Antbrew blev till!

Just nu jobbar hela familjen mot att förverkliga denna dröm, att lansera öl som baseras på vårt speciella efternamn, med en specifi k myrart som defi nierar varje öltyp. Antbrew är ett nytt varumärke som vi fortsätter att bygga på, med smaker vi gärna delar med oss av. Antbrews öl är inte bara en del av vad vi gör, det är också en slutprodukt av alla Antmans jakt på självförverkligande, arbetsglädje och succé.

Theakston Brewing Company

T & R Theakston Ltd är ett oberoende familjebryggföretag grundat 1827, beläget i Yorkshire Dales marknadsstad Masham, North Yorkshire. Företaget styrs och drivs av anfäderna till grundaren Robert Theakston. Theakston är ett av Storbritanniens äldsta etablerade familjebryggföretag.

Företaget är medlem i British Beer and Pub Association, Storbritanniens oberoende familjebryggare och en supporter till regeringens Drinkware-kampanj, CAMRA och Pub är navet. Företaget är känt som bryggeri innovatörer; det bryggs ett brett sortiment av moderna hantverk, cask och bryggeri konditionerat dricka öl och buteljera ales för Storbritannien och flera utomeuropeiska marknader.

Bayedes produkter skapades för att kunna förse så många som möjligt med hållbara jobb och kompetensöverföring samt kapacitetsuppbyggnad, en mängd olika produkter har därför byggts upp under årens gång. En del av vinsten går till att stödja skolor och sjukhus.

Bayede ser det som sin mission att slåss mot arbetslösheten i Sydafrika. På alla Bayede vinfl askor är det en liten ring runt halsen. Ringen är gjord utav olikfärgade glaspärlor. Dessa ringar är handgjorda utav Zulukvinnor.

Stellenbosch Brewing Company

Stellenbosch Brewing Company är ett hantverksbryggeri som startades 2013 av certifierade bryggare Bruce Collins och hans fru Karen. Vi fokuserar på att brygga öl som respekterar arvet av traditionella stilar men kreativt brygger dem för att passa våra sydafrikanska smaklökar, moderna livsstilar, olika kulturer, vackra landskap och ett oslagbart klimat. Tänk utomhus, soliga dagar, gyllene stränder, regnbågar och solnedgångar i flytande form. Vår öl är av finaste kvalitet, mycket unik i karaktär med ett nytt nytt tillvägagångssätt för förpackning och varumärkesförmedling.

Darling Brew

Ett av Sydafrikas första väletablerade och prisbelönta mikrobryggerier; sedan 2010 brygger vi ett brett utbud av bra hantverksöl som är älskade för sin smak, högkvalitativa ingredienser och långsamma bryggning. Varje öl i utbudet har unika egenskaper och en inspirerande historia tillägnad det utrotningshotade djuret som ölen hedrar och stöder genom olika bevarandeprogram vi donerar till. Kom och besök vårt tasteroom för en ölprovning med hantverksöl.

Vårt bryggeri är ett toppmodernt 30hl brygghus beläget i den lilla staden Darling, Western Cape. Kom och njut av en sann Darling Brew-upplevelse med en omfattande bryggeritur och smakprov, som erbjuds från tisdagar till söndagar. När det gäller andra händelser, nämn det och vi har haft det – till och med ett bröllop – vilket innebär att bryggeriet också är tillgängligt för privata evenemang.

TUSKER

1922 grundades Kenya Breweries (nu East African Breweries) formellt som ett privat aktiebolag. Företagets första öl bryggdes den 15 december 1922. Den första satsen levererades till Stanley Hotel, där den möttes med blandade reaktioner. Ölen, ursprungligen från Kenya, skiftade till Tanzania och andra länder i den afrikanska stora sjöregionen och började snart exporteras.

Namnet TUSKER kom fram som ett minnesmärke efter George Hursts död. Grundaren av Kenya Breweries Ltd dödades av en elefant under en jaktutflykt 1922. Varumärket har sedan dess vuxit till att bli EABLs flaggskeppsmärke. TUSKER bryggs utifrån 100% afrikanska ingredienser som alla är lokalt anskaffade; kornet är från Savannah och Maasai Mara, källvattnet är från Aberdare Mountains och all jäst är lokalt utvecklad vilket innebär att du känner dig nära kopplad till varumärkets ursprung och rötter.

MITCHELL'S Knysna Brewery

Sedan 1983 har vi bryggt små mängder hantverksöl i Knysna, med enbart naturliga ingredienser; vatten, korn och lokalt framställd humle. Vi är det ursprungliga sydafrikanska bryggeriet för hantverköl. Förfinad över tid, vårt utbud av öl är fylliga, uppfriskande och smakar bättre än någonsin.

Little Wolf

Stefan Wiswedel, född i Kapstaden och utbildad botaniker, är passionerad för bevarande av natur och inspireras av stora öler och cider. Efter att ha bott i Stillahavsområdet, hemmet för ölrevolutionen och några av de bästa bryggerierna i världen, var hans dröm att skapa en ny nivå av kreativitet och spänning riktad till sydafrikanska stränder. Detta kom till liv med skapandet av Little Wolf. Namnet Little Wolf binder direkt till Stefans kärlek till naturen och växterna runt oss. Plinius den äldste, författare från första århundradet, fi losof och naturalist, namngav den lilla humleplanten H. lupulus, vilket betyder Liten Varg (Little Wolf).

Kärnan i detta varumärke är lusten att upptäcka. Både botaniker och bryggare är inspirerade av naturen och naturen ger oss ett närapå oändligt antal ingredienser för att brygga läckra, djärva och övertygande brygder. När allt kommer till kritan lever vi och arbetar i det mest mångfaldiga växtriket på jorden, och vår djupa, viscerala koppling till denna miljö är en drivkraft i allt vi gör.

Följ med oss när vi låser upp de oändliga möjligheterna som erbjuds av den vackra världen vi bor i.

Wine

Thokozani

Thokozani betyder ”en fest” och det är i denna anda som vårt projekt lanserades – med sitt centrala och avgörande fokus på utbildning och utveckling som en absolut nödvändighet för att uppnå en hållbar ekonomisk egenmakt. På Diemersfontein Wine and Country Estate utanför Wellington har ägaren David Sonnenbergs önskat att göra ett hållbart samhällsbidrag.

Som tredje generationens ägare med bakgrund i klinisk och industriell psykologi såg Sonnenberg, vid återkomsten till Sydafrika från Storbritannien 2000, att han skulle anta utmaningen att bygga Diemersfontein som en rörelse och ett samhälle. Thokozani ägs av två grupper av investerare: personalen (som äger 80%) och Diemersfontein Investments representerade i styrelsen av David (20%).

Mischa Estate

Vingården Mischa ligger innästlat i dalen Wellington i Sydafrika. John Barns Senior utvidgade Mischas odlingar efter andra världskriget. Han valde platsen på grund utav utsikten över bergdalarna. Den unika plasten få Mischa att vara en av få odlingar i regionen som man kan se kustlinjen när man står odlingarna. På kvällarna kommer havsbrisen in över odlingarna som spelar en stor roll i de distinkta karaktärerna hos vinerna.

Mischa är en av de största och mest väl ansedda plantskolorna i Sydafrika. Idag drivs vingården utav John Barns Junior och hans barn Gareth som ansvarar över plantskolan. Och Andrew som är vinmakare.

M´hudi Wines

O´Connellvingården ligger i vinområdet i regionen Sonoma, i Russian River dalen. Ägare och producenterna är Jan och Dan O´Connell.

Namnet uttalas Moody och är även namnet på en afrikansk hjältinna som flydde sin krigshärjade by för att söka en ny början. Historian handlar om tillsynes omöjliga odds och att obevekligt följa sina drömmar. Rangakafamiljen är grundaren utav M´hudi vinerna och är huvudkaraktärerna i M´hudi vinernas äventyr.

Alla O´Connell viner är WIETA certifierade. Wine and Agricultural Ethical Trading Association (WIETA) är en icke-kommersiell frivilligorganisation med vinstsyfte som aktivt främjar etisk handel i värdekedjan för vinindustrin genom utbildning, teknisk bedömning och revision för att bedöma medlemmarnas överensstämmelse med sin goda praxis. Intressenter inkluderar producenter, återförsäljare, fackföreningar, icke-statliga organisationer och regeringen. M´hudi wines har fått utmärklesen ETEYA (Emerging Tourism Entrepreneur of the Year Award).

Såhär lyder kraven för att bli nominerad för priset:
För att kvalifi cera sig till tävlingen behöver entreprenörer visa innovationer i hur de fungerar. De behövde visa i vilken utsträckning deras affärsplaner möter konsumenternas efterfrågan i en globalt konkurrensutsatt miljö. Deltagarna var också skyldiga att ta itu med ansvarsfulla och hållbara affärsmetoder, där de betonade hur deras verksamhet bidrar till skapandet av arbetstillfällen.

Le Riche

Le Riche gården ligger på sluttningarna utav Helderberg berget, nära historiska staden Stellenbosch. Le Riche grundades av Etienne Le Riche 1996 och drivs idag av familjen. Druvorna till vinet väljs från de bästa odlarna i Stellenbosch. Druvorna skördas efter inspektion och analyser, och givetvis smakning. Typisk fruktsmak, taninstruktur och helheten i klasens mognad är några av de parametrar man tittar på. Alla druvor plockas för hand.

BAYEDE!

Bayedes produkter skapades för att kunna förse så många som möjligt med hållbara jobb och kompetensöverföring samt kapacitetsuppbyggnad, en mängd olika produkter har därför byggts upp under årens gång. En del av vinsten går till att stödja skolor och sjukhus.

Bayede ser det som sin mission att slåss mot arbetslösheten i Sydafrika. På alla Bayede vinfl askor är det en liten ring runt halsen. Ringen är gjord utav olikfärgade glaspärlor. Dessa ringar är handgjorda utav Zulukvinnor.

Fort Simon Wine Estate

Våra viner och druvor är mognade i ”new world”-stilen som skapar djärva och lummiga viner med fruktiga aromer.
På Fort Simon är våra viner skräddarsydda i ”new world”-stilen för att kunna tillmötesgå konnässörens gom. På grund av vår hängivenhet, ett grundligt tillväggångasätt och en passion för perfektion har vi mottagit åtskilliga priser och hyllningar sedan 1998.

Inhyst bland de lummiga kullarna av Bottelary Hills utanför Stellenbosch finns en vingård olik någon annan i området. Charmen och fascinationen kring Fort Simon grundar sig i vinkällarens och avsmakningsrummets ovanliga stenarkitektur, vilka är inspirerade av Namibiska stenhus och medeltida Europeiska slott.

Producenten är stolt över att druvorna och vinet är gjorda enligt ”nya världen” principer, vågade härliga viner med fruktiga aromer. Vinerna är tillverkade för hand och många av dem har vunnit fl ertal utmärkelse.

Tanzanite

Sedan 1994 har Melanie van der Merwe gjort mousserande vin. Under sin karriär vann hon många lokala utmärkelser och blev internationellt välrenommerad för de viner hon gjorde. Hon var också nominerad som ”en av SA: s ledande vinmakare”.

År 2006 vann hon Amorim Cork Wine-tidningen, s Cap
Classique-utmaningen med en av de mousserande vinerna Cap Classique som hon gjorde. Att göra mousserande vin är en del av hennes liv; hon fortsätter nu denna passion genom att skapa egna Cap Classique viner under etiketten ”Tanzanite”. Begränsade kvantiteter görs, men alla med omsorg och passion.

Spirits

Wilderer Distillery

Wilderer är inte bara Sydafrikas första privata distilleri, utan också den mest prisade, med över 70 internationella medaljer och utmärkelser, inklusive många guld- och dubbelguldmedaljer.

I smakrummet på ”Pappa Grappa” (strax utanför Paarl, på väg till Franschhoek) kan du smaka och köpa all Wilderers fina sprit. Restaurangen har blivit en av de mest älskade i Winelands och serverar specialiteter som Flammkuchen, Springbok Ravioli, färsk fi sk och saftiga biffar.

Under säsongen är Wilderer värd för jazzbrunch på varje månads första söndag – sedan 17 år tillbaka. Denna plats är verkligen en mötesplats för turister och lokalbefolkningen.

Sedan januari 2013 har Wilderer en andra plats på den berömda Spice Route Destination Farm i Suider-Paarl. Förutom ett ölbryggeri, chokladfabrik, glasblåsning, vinprovning, mountainbikespår och mer, erbjuder Wilderer här ett annat smakrum och en underbar restaurang som heter La Grapperia Pizza & Bistro. Njut av några av Winelands mest spektakulära vyer över Franschhoek och Stellenbosch bergen, hela vägen till Kapstads majestätiska Table Mountain.

Cape Town Spirits Co.

Cape Town Gin & Spirits Company (est. 2015) lanserade nyligen premium-varumärket Cape Town Gin som djärva sydafrikanska gin. Destillerat och lokalt buteljerat har våra Gins en distinkt sydafrikansk smak och fi rar den livliga mångfalden av Kapstaden. Dessa handgjorda, små batchgins fi nns i två stilar: Classic Dry (serveras bäst i en klassisk torr Martini) och Rooibos Red (härlig även som
”Sippin ’Gin”).

Ginger Beer

Dragon Brewing Company

När vi letade efter ett namn för vår nya brygd var Dragon ett enkelt val – länken med brinnande eldigt ingefärsöl var uppenbar, men den här draken, den walesiska draken, är också en del av familjen Harries-Jones familjevapen.

Varför ingefära? Många sydafrikaner har vuxit upp med en smak för kraftfull ingefärsöl. Vi ville kunna njuta av denna smak, men med en naturligt fermenterad alkoholisk twist.

Non-Alcoholic

Devil's Peak Brewing Company

Devil’s Peak Brewing Company är ett prisbelönat sydafrikanskt hantverksbryggeri som ligger vid basen av det berömda Devils Peak Mountain i Kapstaden.

Inledningsvis startade Devil’s Peak i små lokaler i Somerset West by Greg Crum med en maximal kapacitet på 6000 liter per månad, efterfrågan steg och bryggeriet växte snabbt ur sin ursprungliga plats och under 2013 fl yttade det till sin nuvarande anläggning i Salt River, Cape Town. Den nya anläggningen gjorde det möjligt för bryggeriet att utöka utbudet av öl som bryggdes och att börja experimentera med specialiserade och limited edition öl.

Det nuvarande bryggeriet är också platsen för den välskötta Taproom restaurangen och baren, där hela Devil’s Peak öl kan provas tillsammans med en modern matmeny.